mobile search

Foto: pixabay.com

Stor forskel på kommunernes sagsbehandlingstider

Den hurtigste kommune bruger omkring 11 uger på at behandle ansøgninger om handicapbiler, mens den langsomste er helt op til 81 uger om det. En rapport fra Ankestyrelsen sætter fokus på emnet.


Hvor lang tid tager det at få bevilget en handicapbil? Det afhænger faktisk i høj grad af, hvilken kommune du bor i.


Ifølge tal fra Ankestyrelsen tager det nemlig blot 11,79 uger i den hurtigste kommune at få sin ansøgning vurderet, mens den langsomste kommune omvendt kan bruge hele 81 uger på samme vurdering. Landsgennemsnittet ligger til sammenligning på 33,17 uger. Det viser Ankestyrelsens gennemgang af sagsbehandlingstiderne i 2015.


Har du styr på, hvordan du ansøger om støtte til handicapbil?

 

Ikke fair for borgerne


Derfor har Ankestyrelsen nu udgivet en rapport, der samler gode erfaringer fra de hurtigste kommuner, så de kan fungere som værktøj i de langsommere forvaltninger. Formålet er således, at kommuner, der bruger lang tid på at behandle sager efter servicelovens § 114 om støtte til køb af handicapbil, kan lære af de kommuner, som er hurtigere til at få afgørelserne igennem.


Læs også om dine muligheder for handicapparkering

 

- Jeg er glad for, at kommunerne nu har fået et konkret redskab til at få bragt sagsbehandlingstiderne i disse sager ned, siger Børne- og socialminister Mai Mercado (C) i en pressemeddelelse om rapporten. Hun fortsætter:


- Det er ikke fair, at nogle borgere får behandlet deres ansøgning om støtte til køb af handicapbil langsommere end andre borgere, bare fordi de bor i en anden kommune. Så jeg vil opfordre de kommuner, som har lange sagsbehandlingstider, til at lade sig inspirere af de metoder, som i andre kommuner er med til at holde sagsbehandlingstiderne nede.  


Problemstillingen er velkendt


- De lange sagsbehandlingstider på handicapbiler er en velkendt problemstilling, og vi er som forening glade for, at der bliver sat fokus på det.


Sådan lyder kommentaren fra Bente Elton, der er socialrådgiver i UlykkesPatientForningen og PolioForeningen, i en artikel på UlykkesPatientForeningens hjemmeside.


Læs hele rapporten fra Ankestyrelsen her

 

Læs også om automatgear i Ford Transit handicapbiler


Lagt online 18. marts

Har du tips og tricks til varebiler, du gerne vil dele ud af? Måske har du en god historie, som fortjener at blive læst af andre varebilsbrugere? Eller har du andre forslag til Gulpladen.dk, ris eller ros? Så tøv ikke med at kontakte os enten på eller tlf.nr. + 45 3152 7549