mobile search


Foto: Vejdirektoratet.

Skolepatruljer får dig til at lette speederfoden

Det skaber tryghed for både børn og forældre, at tusindvis af skoleelever hver morgen stiller op og hjælper deres yngre kammerater sikkert frem. Det hjælper også på morgentravle bilister, som sætter farten ned, når de får øje på de frivillige trafikvagter.

 

Synet af en skoleelev, der er stået ekstra tidligt op for at starte dagen med at hjælpe sine mindre kammerater sikkert frem til undervisningen, er nok til at få de fleste bilister til at sænke farten. Det viser en ny undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik. I undersøgelsen, der er gennemført i marts måned, svarede 97 pct. af 1472 adspurgte bilister, at hvis de kører for stærkt på en skolevej og møder en skolepatrulje, så sætter de farten ned.

 

Undersøgelsen, som analysevirksomheden Epinion har lavet, viser også, at rutinerede bilister er bedst til at tage hensyn til skolebørnene. 98 pct. af de bilister, der kører hyppigst, siger, at de vil sænke farten, hvis de møder en skolepatrulje. Blandt bilister, der kun kører bil to-tre gange om måneden, svarer blot 86 pct., at de vil sænke farten, hvis de ser en skolepatrulje.


Foto: Vejdirektoratet.

Undersøgelsen viser også, at kvindelige bilister er lidt mere opmærksomme på deres fart på skolevejene end mandlige. Hele 99 pct. af kvinderne vil de sænke farten, når de møder en skolepatrulje. Det tilsvarende tal for mændene er 95 pct.

 

Endelig er bilister over 36 år mere tilbøjelige til at lette foden fra speederen end deres yngre medtrafikanter. 97 pct. af de over 36-årige bilister svarer, at de vil sænke farten, hvis de kører for stærkt på en skolevej og ser en skolepatrulje. For yngre bilister er tallet 91 pct.

 

Trafiksikkerhed handler altid primært om opmærksomhed, altså at koncentrere sig om kørslen og trafikken. Ford arbejder imidlertid også målrettet på at udvikle systemer, der på en intelligent måde hjælper dig og dine medtrafikanter i trafikken.

 

For eksempel kan du i modellerne Transit og Transit Custom få Aktiv Fartpilot. Det betyder, at du kan overlade det til teknikken at overholde den tilladte hastighed. Samtidig registrerer en indbygget sensor forankørende biler og sænker din bils hastighed, så du overholder en på forhån indstillet afstand.

 

I Tourneo Connect, Fiesta Van og Transit Connect er teknologien Active City Stop en mulighed. Systemet hjælper dig med at undgå sammenstød ved lave hastigheder, for eksempel i tæt bytrafik. Hvis en forankørende bil er standset op, registrerer Active City Stop det og aktiverer automatisk bremserne, hvis din bils hastighed er mindre end 50 km/t. 


Skolepatruljer i Danmark

- Skolepatruljeordningen blev indført i 1949.

- Skolepatruljerne arbejder om morgenen. De elever, der er med i en skolepatrulje, møder tidligere end deres kammerater

- Knap 20.000 danske skoleelever er med i en skolepatrulje

- En skolepatrulje oprettes i et samarbejde mellem skolen og politiet. En lærer fungerer som instruktør

Du kan læse mere om skolepatruljernes arbejde på Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside.

Lagt online 4. maj

Har du tips og tricks til varebiler, du gerne vil dele ud af? Måske har du en god historie, som fortjener at blive læst af andre varebilsbrugere? Eller har du andre forslag til Gulpladen.dk, ris eller ros? Så tøv ikke med at kontakte os enten på eller tlf.nr. + 45 3152 7549