mobile search

Ford præsenterer nu et bud på fremtidens møbile løsning for kørestolsbrugere

Foto: Ford Motor Company

Kørestolen kommer selv når du beder om det

Ford afslører nu, hvordan fremtidens mobile løsning for kørestolsbrugere kan se ud: En kørestol, der selv ruller ud og stiller sig klar til brug, når brugeren har behov for det.  

 

Nu løfter Ford lidt af sløret for, hvad der i en ikke så fjern fremtid kan vise sig at blive startskuddet til en helt ny generation af mobilitetsløsninger for kørestolsbrugere: Med e-Chair kan brugeren således med et enkelt tryk på instrumentbrættets display bede kørestolen rulle sig selv ud fra bilens bagagerum og stille sig på plads ved bilens fordør, så den er lige til at sætte sig ned i.

 

SE VIDEO: Sådan bruger du e-Chair

 

 

Den innovative elektriske kørestol blev præsenteret sammen med en række andre innovationer fra Ford i virksomhedens europæiske forsknings- og udviklingscenter i Aachen i Tyskland i november.

 

Innovationerne er alle udvalgt blandt over 600 bud på, hvordan vi i fremtiden skal løse den såkaldte Last Mile Transportation Challenge – transporten det sidste stykke vej fra bilen til destinationsstedet.

 

Personlige assistent-teknologier gør os mere mobile

 

Idéerne er resultatet af en konkurrence blandt Fords 203.000 ansatte på verdensplan. Selv om de ikke er sat i produktion, viser de en række realistiske bud på, hvordan mennesker i fremtiden kan blive endnu mere mobile. Ud over den elektriske e-Chair gælder det bl.a. den selvkørende carr-E, som fx håndværkere ville kunne bruge til at transportere materialer fra varebilen til arbejdsstedet.

 

- Innovation og disruption er ligeså centrale for den måde, vores ingeniører tænker på i dag, som de var, da Henry Ford gik i gang med at transformere hele den måde, vi bevæger os rundt på, siger talsmand Walter Pijls og fortsætter:

 

- Personlige assistent-teknologier kan hjælpe mennesker gennem de sidste kilometer af deres rejse hurtigt og nemt, ligesom de kan transportere tunge genstande, som man måske ikke selv er i stand til at bære.

 

Vidste du, at du allerede i foråret 2017 kan få automatgear i din nye Ford Transit?

 

Lagt online 22. december 2016

Har du tips og tricks til varebiler, du gerne vil dele ud af? Måske har du en god historie, som fortjener at blive læst af andre varebilsbrugere? Eller har du andre forslag til Gulpladen.dk, ris eller ros? Så tøv ikke med at kontakte os enten på eller tlf.nr. + 45 3152 7549