mobile search

Foto: Ford Motor Company.

Her er firmaet der er i førersædet på selvkørende biler

Ford ligger på førstepladsen lige nu, når det gælder udvikling af automatiserede førerløse køre-systemer. Det konkluderer det uafhængige forskningscenter Navigant i sin nyeste rapport.


Der hersker ingen tvivl om, at selvkørende biler er en del af vores fremtid. De repræsenterer et paradigmeskift i den måde, vi transporterer os rundt på - og den måde vi tænker mobilitet.


Og kaster vi et blik på, hvilke virksomheder der lige nu er længst fremme i forhold til at indfri potentialet i de førerløse biler, stryger Ford inden på den globale førsteplads. Det fremgår af en ny rapport fra Navigant.


Læs også om rekordstore bilinvesteringer i dansk erhvervsliv

 

Selvkørende biler skal tjene kundernes behov


- Hos Ford stræber vi efter at være ledere i den selvkørende revolution – ledere, der er kendt for at gøre det rigtige, for at sætte vores kunders sikkerhed over alt andet, og for at opbygge en stærk forretning, så den førerløse teknologi tjener kundernes behov, forklarer Raj Nair, der er Executive Vice President, Product Development, og CTO i Ford Motor Company. 


Vidste du, at et flertal af danske bilister glæder sig til de selvkørende biler?

 

Kigger hinsides hardware og software


Navigant Research er et uafhængigt forskningscenter, der laver markedsundersøgelser i hurtigt skiftende brancher, hvor der ofte er strenge reguleringer. Og centeret har netop udgivet sin årlige ’Leadership Report for Automated Driving’, der ud fra en undersøgelse af 18 bil- og teknologivirksomheder verden over placerer Ford øverst på listen.


- Rapporten er vigtig, fordi Navigant kaster et holistisk blik på, hvad det kræver at føre selvkørende køretøjer ud på markedet i tilstrækkelig skala. Den nøjes ikke kun med at kigge på udviklingen af software og hardware, som har domineret de senest e overskrifter i medierne, fortæller Raj Nair.


Læs også om førerassistance-systemer, der redder liv i trafikken


Lagt online 27. april

Har du tips og tricks til varebiler, du gerne vil dele ud af? Måske har du en god historie, som fortjener at blive læst af andre varebilsbrugere? Eller har du andre forslag til Gulpladen.dk, ris eller ros? Så tøv ikke med at kontakte os enten på eller tlf.nr. + 45 3152 7549