mobile search

Foto: pixabay.com

G-dagene vender tilbage

Fra 1. juli skal virksomheder betale dagpenge de to første dage, hvor tidligere ansatte går ledige. Ifølge Dansk Håndværk vil det koste jobmuligheder og gøre det vanskeligere at drive virksomhed.


Der venter danske virksomheder en samlet regning på flere mio. kr., når begge de såkaldte G-dage genindføres pr. 1. juli i år. Det skriver avisen.dk på baggrund af et skriftligt svar til Folketinget fra beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).


Helt præcist lægges der op til, at den planlagte udfasning af G-dagene i år og næste år ikke bliver gennemført. Det betyder, at virksomhederne fra 1. juli skal betale dagpengene de to første dage, hvor tidligere ansatte går ledige.


Læs også om udsigt til lempeligere p-regler i byerne

 

Dansk Håndværk: G-dagene er dybt skadelige


- Vi har de seneste år ført en hård kamp mod netop den afgift på vækst i mindre virksomheder. Betalingen forhindrer, at små virksomheder skaber nye job, innoverer og prøver nye markedsmuligheder i det omfang de ellers kunne – derfor er G-dagene dybt skadelige, lyder reaktionen fra direktør i brancheorganisationen Dansk Håndværk, Morten Frihagen. 


- En genindførelse vil blive mødt med dyb skuffelse. Det vil koste jobmuligheder hos de virksomheder, der står på vippen mellem at betale for mere overarbejde, siger nej til nye ordrer, eller ansætte en medarbejder mere, forklarer han.  


Vidst du, at tre ud af fire ikke har styr på skattereglerne?


Sådan fungerer G-dagene


Ifølge reglerne skal en arbejdsgiver betale G-dage (dagpenge) til tidligere ansatte, når vedkommende har været medlem af en A-kasse på fratrædelsestidspunktet og desuden opfylder lovens beskæftigelseskrav.


Derudover er det et krav, at vedkommende er blevet ledig på grund af:

  • Afskedigelse
  • Hjemsendelse
  • Ophør af opgave- og tidsbestemt ansættelse o. lign.
  • Arbejdsfordeling
  • Nedsættelse af arbejdstiden


Så dyre er G-dagene


Betalingen af G-dage afhænger af, hvor mange timer den tidligere ansatte er ledig. Er der tale om fuldtidsledighed, koster det virksomheden 849 kr. for en hel G-dag pr. 1. januar 2017. Skal der kun betales for en halv G-dag, er beløbet i stedet 425 kr.


Læs mere om G-dage hos brancheorganisationen Dansk Erhverv

 

Læs også om rekordstore bilinvesteringer i dansk erhvervsliv

 

Lagt online 28. marts

Har du tips og tricks til varebiler, du gerne vil dele ud af? Måske har du en god historie, som fortjener at blive læst af andre varebilsbrugere? Eller har du andre forslag til Gulpladen.dk, ris eller ros? Så tøv ikke med at kontakte os enten på eller tlf.nr. + 45 3152 7549