mobile search

For Lindpro er det afgørende, at medarbejderne har optimale arbejdsbetingelser

Foto: Lindpro

Downsizing skaber køreglæde hos en af Danmarks største installatører

Entreprenørkoncernen MT Højgaard skal i den kommende tid opgradere vognparken med nye varebiler. I datterselskabet Lindpro er valget bl.a. faldet på Ford Transit Connect. Den kompakte varebil blev nemlig klart foretrukket af Lindpros medarbejdere i brugertesten.

 

Selv om der blandt håndværkere og servicevirksomheder er tradition for at køre i store rummelige kassevogne, er flere begyndt at vælge mindre varebiler. Det handler ikke kun om at tilpasse pladskravene til det reelle behov, men også om køreegenskaber, komfort og brændstoføkonomi. Her kan en mindre varebil i flere tilfælde være et særdeles stærkt alternativ til den traditionelle kassevogn.

 

Læs hvordan du optimerer komforten bag rattet

 

Læs også tips til grønne kørevaner

 

Fokus på medarbejdernes arbejdsmiljø

 

Det har man erfaret i entreprenørkoncernen MT Højgaard, der i den kommende tid står over for en omfattende opgradering af vognparken. Datterselskabet Lindpro, der som et af Danmarks største installationsfirmaer hver dag har hundredvis af medarbejdere på farten, har nemlig valgt at tilbyde medarbejderne den kompakte Ford Transit Connect som den ene af to mulige varebiler.

 

Baggrunden for Lindpros valg af netop denne mindre varebilsmodel er en forudgående brugertest, hvor 70 medarbejdere prøvekørte fem varebilsmodeller over en længere periode. Og her endte Ford Transit Connect som den klare vinder.

 

- For os er det afgørende, at medarbejderne får optimale arbejdsbetingelser, og brugeroplevelsen med Ford Transit Connect var ifølge medarbejderne helt i top. Det gælder både de personbilslignende køreegenskaber og det høje komfortniveau i førerkabinen, som fik topkarakter i testen, fortæller udviklings- og projektchef Lars Kjærulf fra Lindpro.

 

Han understreger, at indfasningen af den mindre varebil i vognparken samtidig betyder, at Lindpro fremover kan reducere driftsudgifterne, da Ford Transit Connect kører længere på literen end virksomhedens hidtidige varebiler.

 

Læs mere om verdens mest effektive motor

 

Ford Transit Connect er samtidig baseret på den samme varebilsplatform som Fords øvrige gulpladebiler. Det gør, at de fremragende køreegenskaber og førerkomforten kombineres med samme driftssikkerhed og pålidelighed, som gennem 50 år har placeret Ford Transit øverst på listen over erhvervslivets foretrukne køretøjer.

 

Læs hele historien om Ford Transit, der fylder 50 i år

 

Stigende interesse for downsizing

 

Hos Ford selv oplever man stigende interesse blandt kunderne for downsizing af vognparken via de mindre modeller, sådan som Lindpro har gjort. Ford Transit Connect, der blev kåret til International Van of the Year i 2014, er således en af de bedst sælgende varebiler i Danmark i øjeblikket og populær hos mange forskellige faggrupper fra vinduespudsere til el-installatører. Det til trods for, at den klare nr. 1 stadig er storebroderen Ford Transit Custom, som blev Danmarks mest solgte varebil i 2014.

 

Læs mere om Danmarks mest solgte varebil 2014

 

- Man skal tænke på varebilen som en arbejdsplads og et arbejdsredskab. Det handler både om førerens komfort, men også om funktionalitet og økonomi. Rigtig mange virksomheder ville ikke kunne undvære den klassiske store varebil. Men stadig flere vælger at gå lidt ned i størrelse, pointerer Fleet Manager Niels Holst fra Ford Motor Company og fortsætter:

 

- De kan se fordelene ved at kombinere førerkomfort og god brændstoføkonomi med den store funktionalitet, der kommer af smarte pladsoptimerende funktioner. Derfor tror jeg, at downsizing er en tendens, som vi vil se mere til i de kommende år.

 

Derudover gør bredden i Fords Transit-program, som omfatter fire distinkte modeller fra den helt store Transit til den citysmarte Transit Courier, at det via én indgang hos Transit erhvervscentrene, Ford-forhandlere og de nyåbnede Ford Stores over hele landet er muligt at få dækket også meget varierende transport- og kørebehov, hvor en kombination af varebilsstørrelser er mest optimal.

Har du tips og tricks til varebiler, du gerne vil dele ud af? Måske har du en god historie, som fortjener at blive læst af andre varebilsbrugere? Eller har du andre forslag til Gulpladen.dk, ris eller ros? Så tøv ikke med at kontakte os enten på eller tlf.nr. + 45 3152 7549