mobile search

Foto: Ford Motor Company

Bliv køreklar til forårsvejret

Vi giver gode råd om forårsklargøring af din gulpladebil, så du kommer af med vinterens slitage og sender et professionelt signal.

Særligt for gulpladebilister er forårsklargøringen et must, for kunderne vurderer i dag firmaers professionalisme og troværdighed på baggrund af bl.a., hvordan varebilen præsenterer sig, når du møder op.

- For den gammeldags håndværkertype betød den slags ikke så meget, ligesom man heller ikke gik op i sin varebil på samme måde. I dag er det ekstremt vigtigt, at du plejer dit image og har styr på tingene.

Det fortæller direktør og indehaver Henrik Hoffmann fra anlægsgartnerfirmaet H. Hoffmann A/S i Risskov.

 

Tjek gulpladebilen efter i sømmene


For at komme godt af med vinterens skidt og slitage har vi samlet en række gode råd til dig, som gør det nemt for dig at gå din varebil efter i sømmene, så du kan køre ud i forårssolen til kunderne i en skinnende flot og velholdt bil.

Udvendigt kan du se efter, om vinduesviskernes gummi stadig fungerer eller trænger til en udskiftning. Tjek også, at alle lygter og lys virker, som de skal. Måske er der kommet ridser eller flyverust i lakken, der skal repareres? Eller buler eller stenslag på ruderne på grund af grus og sand på vejene?

Tjek også, om dit firmalogo og CVR-nr. stadig står skarpt, ligesom nummerpladerne skal kunne læses fra afstand og være skruet fast efter Skats nye regler.

Derudover kan du også gå fælge, kofangere, skærmkanter og hjulkasser efter for fastkattet grus og snavs, som evt. skal spules væk.

Vidste du, at en ud af tre nye biler bliver skadet det første år?

 

Husk også den indvendige rengøring


Indvendigt kan du se efter, om måtterne skal rengøres eller evt. udskiftes, hvis de er blevet sure hen over vinteren.

Har du aircondition, og har den ikke kørt hen over vinteren, er det en god idé at rense anlægget godt igennem, inden du begynder at bruge det igen. Kondens i anlægget kan give anledning til bakterievækst, så det er en god idé at være på forkant.

Luft også grundigt ud i førerkabine og varerum, så den sidste vinterfugt kommer helt væk, og du får en frisk og tør varebil.

Læs også om voldsom vækst i tyverier fra varebiler

Glem ikke rengøringen


I løbet af vinteren samler der sig ofte snavs f.eks. langs panelkanterne, som kan give grobund for rust, hvis det ikke fjernes. Du kan derfor med fordel give varebilen en grundig rengøring enten i vaskehallen eller per håndkraft.

Gør også motorrummet rent ved samme lejlighed – men husk at dække el-installationerne forsvarligt af, før du går i gang med vand og sæbe.

Smør også gerne låsene, lister, viskerarme, hængsler og brændstofklap, så de bevæger sig ubesværet. Også her kan der have samlet sig meget skidt i vinterens løb.

Læs også, hvordan du tjekker dit dæktryk på varebilen

Lagt online 28. februar 2017

Har du tips og tricks til varebiler, du gerne vil dele ud af? Måske har du en god historie, som fortjener at blive læst af andre varebilsbrugere? Eller har du andre forslag til Gulpladen.dk, ris eller ros? Så tøv ikke med at kontakte os enten på eller tlf.nr. + 45 3152 7549