mobile search

Foto: Ford Motor Company

Foto: Ford Motor Company

Førerassistance-systemer redder liv i trafikken

15 pct. af trafikdrabene i 2014 kunne være undgået, hvis de involverede køretøjer havde haft moderne førerassistance-systemer. Sådan lyder konklusionen i en ny undersøgelse fra Vejdirektoratet.

 

Vejdirektoratet har offentliggjort sin årlige undersøgelse af trafikdrabsstatistikken. Den konkluderer, at 25 dødsulykker i trafikken i 2014 (eller 15 pct.) kunne være undgået, hvis bilerne havde haft de moderne førerassistance-systemer aktiv nødbremse, vognbane-alarm samt fodgænger- og cykeldetektering.

 

Samtidig konkluderer Vejdirektoratet, at yderligere 24 ud af de i alt 168 trafikdrab i 2014 måske kunne være undgået, mens de resterende 119 ulykker ikke kunne være undgået med førerassistance-systemer.

 

Læs også om fald i antallet af trafikdrab i 2015

 

Fortsat behov for at arbejde med trafiksikkerhed på vejene

 

- Vi kan se, at automatisering af biler med den teknologi, der allerede findes i dag, kan være med til at reducere nogle af de mest alvorlige ulykker på vejene, fortæller afdelingsleder Andreas Egense fra Vejdirektoratet.

 

- Samtidig kan vi se, at der er en stor del af dødsulykkerne, som ikke kunne undgås, også selv om bilerne havde været opgraderet med de tre automatiserings-systemer. Det understreger, at der fortsat er behov for at arbejde med trafiksikkerhed på vejene, fortsætter han.

 

Kig efter systemerne i din varebil

 

I dag er det muligt ikke kun at få førerassistance-systemerne i din personbil, men også i din varebil. Fords Transit-serie er eksempelvis udstyret med Emergency Brake Assist (EBA), der sikrer dig maksimal bremseevne ved nødopbremsning, ligesom Lane Keeping Alert advarer dig, hvis du utilsigtet trækker ud af din vejbane.

 

Derudover kan du bl.a. i de nye opgraderede Transit Custom og Transit 2-tons få Pre-Collision Assist med fodgænger-detektion. Den sørger automatisk for at minimere skaden ved kollision med andre køretøjer eller fodgængere – ligesom den i mange situationer helt vil kunne forhindre kollisioner i at finde sted.

 

Læs mere om de nye opgraderede Transit Custom og Transit 2-tons

 

Endelig er der i Transit-serien en lang række øvrige førerassistance-systemer som f.eks. Driver Alert, der automatisk advarer dig, hvis din køreadfærd signalerer træthed, eller Load Adaptive Control (LAC), som tilpasser automatisk det elektroniske stabilitetsprogram efter lasten, så du kører mere stabilt og sikkert.

 

 Lagt online 17. juni 2016

Har du tips og tricks til varebiler, du gerne vil dele ud af? Måske har du en god historie, som fortjener at blive læst af andre varebilsbrugere? Eller har du andre forslag til Gulpladen.dk, ris eller ros? Så tøv ikke med at kontakte os enten på eller tlf.nr. + 45 3152 7549